Bursdagstale på rim

En tale jeg skrev og fremførte på bursdagen til venninna mi <3

Therese!

D bynje å bli ei stund sia vi vart kjent
å som du kanskje ha merka e vi kvartenjers «konkurrent»
Vi e konkurrenta fer vi begge like å vårrå midtponkt
men i kveld ska æ vike, da vi feire at livet dett ikke lenger e så ongt

Sjøl om du e oppi åra, ikke bli trist
fer i mørke stunji…e d viktig å vårrå en optimist
gløm ikke at i 34 år har verden hatt glede av dæ, min vænn
Æ trur nok æ e din aller største fænn

Smil å flir alt du får t i kvell
fer snart må du te tennern din ta farvell
du bli nok søt uten tenner å ska du sjå
poppis blant gubban vil du garantert bli, da BJ’s’an fra dæ vil bli på et helt anna nivå

Sjøl om du stadig kjæm nærmar å nærmar den obligatoriske bleiebruken ijænn
så våttå at æ vil vårrå der fer å tørk rennarævva di…som om du va Queen Anne
Æ har leita å leita etter minna fra ungdomstia di t herre kalas
men æ fant liksom itj nå helleristninga fra nå hula, så den ideen gikk jo i tusen knas

Æ håpe du i løpet av kvelden vil fortæl oss historian om da du dinosauran møtt
å så klart håpe æ du feire bursdagen din akkurat som den dagen du ble født
altså; hylende, naken og me my oppmerksomhet
Sia æ såg dæ først gången, har du virri en merkelig, men en artig kuriositet

Æ veit at æ me herre dikte indirekte har hinta te at du gammel bynje å bli
Å d ska du absolutt ikke godta.. så d e bære å hent fram stokken din å slå mæ me full energi
TAKK!! Therese………fer at du ALLTID e eldre enn mæ å fer at du e der når æ ikke har råd t terapi
Æ ska slutt å snakk no, fer no e æ jo i fokus å ikke du, så æ sense litt sjalusi

Gratulere med dan, håpe kvelden bli like fin som rompa di!

Æ sku egentlig gi dæ nå eksklusivt t bursdan din, men så kom æ jo på at du har mæ i livet dett…

Hjertelig hilsen
Linda

MINECRAFT-BURSDAG

I mange år har datteren min Adele (10)  spilt Minecraft, og da hun skulle feire 7-årsdagen sin ville hun ha Minecraft-tema. Jeg skaffet grønne og svarte ballonger og fra før hadde jeg svarte og grønne papirruller, som jeg fikk laget en stor “plakat” av.

 

Jeg dro på flere butikker for å tilegne meg gratis pappesker. Jeg brukte laaaang tid på å få det til å se ut som Minecraftfigurene…Nedenfor er det gris, Creeper, TNT og Enderman jeg har laget. Den grønne “Creeper” er en slags aktivitet…jeg hadde risposer og barna skulle prøve å treffe hullene som hadde ulike poeng. Det ble ganske populært.

De svarte ballongene jeg hadde kjøpt inn, kunne også brukes til å lage en ekkel edderkopp med lange bein.

 

Datteren min ville invitere hele klassen pluss noen ekstra venninner. Jeg tror det ble rundt 23 barn i alderen 6-7år..Det var heftig, men samtidig utrolig gøy.

Under forberedelsene fant jeg to grønne oppbevaringsbokser i huset, de kunne jeg likegodt lage creeper ut av. T-skjortene fikk datteren (Adele) i bursdagsgave fra noen i familien.

Jeg brukte en hvit del av en demontert seng og bokstav/tall-klistremerker og skrev navnet og alder på burdagsbarnet, pluss at Minecraft-sverdet med lys fikk hedersplassen. I bakgrunnen har jeg kledd igjen veggen med svart gavepapir, og skjenken med grønt papir.

 

Jeg lagde noen aktiviteter til bursdagen også 🙂

Minecraft-gavebordet. Har også hengt opp ballonger og grønt girlander.

 

 

 

Flytting, drømmer og ølservering

I 2 år har jeg og datteren min bodd i Malvik sammen med Andreas. Vi bor i et koselig kårhus, men siden vi venter enda et barn i november, skal vi ta over gården/hovedhuset litt tidligere enn først planlagt.

Det begynner å gå opp for meg nå, og jeg gleder meg skikkelig. Det hadde blitt altfor trangt med fire personer i kårhuset, så jeg er veldig gira på å bruke sommeren på å pakke, kaste og selge ting og tang som har samla seg over flere tiår.

Vi tar over huset til svigerfar i september!! Og han flytter inn i kårhuset hvor vi bor nå.
Det blir ikke mange meterne å flytte esker og møbler. Selv om jeg omtrent er høygravid i september, skal jeg ikke sluntre unna. Jeg skal bidra og være ei ekte gårdskjerring med litt tak i!

Jeg har trivdes veldig godt i “gammelkaillhuset”, men jeg innrømmer at det er skikkelig kaos noen ganger, spesielt på loftet. Jeg dro med meg vanvittig mye fra mitt tidligere bosted. Det er rett og slett ikke plass til alt. Jeg har fremdeles varer på låven, garasjen og i kjelleren.
Jeg håper jeg får bedre system når vi flytter til et et hus med tre etasjer, fem soverom, kjellerstue, loftstue og stor stue.

Andreas og meg på gården

Selv om jeg ikke har noe kunnskap om gårdsdrift, er jeg villig til å lære. Jeg skal kjøre traktor, hjelpe til med skog – og korndrift og måke snø. I tillegg har jeg et stort ønske om å kunne ordne meg en liten gårdsbutikk hvor jeg selger brukte ting og hvor lokale kreative sjeler kan selge sine produkter via butikken min. Det er mange malvikinger som kan å lage mye morsomt, fint og nyttige ting.

Jeg gleder meg også til å steke vafler og sprette en kald øl til arbeidskarene når for eksempel nytt låvetak skal byttes. Mange vil kanskje tenke at det er litt gammeldags å varte opp mannen sin, men Andreas tar så godt vare på meg, hjelper og støtter meg i alt og er motiverende. Så, å servere han en kald øl i ny og ne, skulle bare mangle.

Har du skrevet bok? Da er det en ting du må gjøre…

Har du skrevet bok? Hvorfor ikke arrangere en boklanseringsfest? Jeg tror ikke du vil angre 🙂

Året 2018 fikk jeg ideen om å skrive en bok om hvordan det er å leve med en alvorlig psykisk lidelse. Fra ide til realitet, gikk det akkurat ett år. Da den grønne Bringbilen sto utenfor døra mi, ble jeg i ekstase.
Jeg var så spent og stolt samtidig.

I full fart pakka jeg opp pappeskene og tok på de nytrykte bøkene mine. Dette måtte jo feires!!
Som kanskje noen allerede vet, vil jeg feire det som feires kan. Til og med begravelsen min skal feires stort. (Mer om det senere).

Jeg oppretta et arrangement på Facebook, hvor de som ville kunne melde seg på til boklanseringsfesten min på Kafeen Tante Pose i Mosvik. (hvor jeg vokste opp).

 

FORBEREDELSER

Når hodet mitt begynner å spinne, er det vanskelig å bremse. Ideer komme på rekke og rad.
Jeg laget rundt 50 velkomstgaver, som inneholdt blant annet godteri. Jeg husker dessverre ikke mer av innholdet.

Tips; Hvis hodet raser i full fart, så be om hjelp fra vennene dine. Jeg fikk masse god hjelp fra Therese til å lage velkomstgaver, putte forhåndsbestilte bøker i poser med silkepapir.

 

DEN STORE DAGEN

Jeg hadde planlagt denne festen veldig nøye. Jeg trykket et program som alle gjester fikk, ordnet med velkomstdrinker og leide inn prest og artister. Da det nærmet seg åpning, var det kø utenfor lokalet.
Jeg ble så glad for å se at mange ville komme for å høre på. Det ble faktisk for lite plasser, så “nødstoler” måtte tas i bruk.

Jeg hadde på forhånd markert i boka mi hva jeg skulle lese opp for de oppmøtte. I pausen var det mulig å kjøpe seg mye god mat og drikke hos kafeeieren. I tillegg var det mange som kjøpte boka mi, slik at ikke alle kjøpte den på slutten. Artistene som stilte opp, sang “Faded” med Alan Walker og “Eg ser” med Bjørn Eidsvåg. Lokalavisa tok seg en tur også, det var veldig stas.

Tips: For å reklamere litt ekstra for seg selv, anbefaler jeg å skaffe en rullebanner (som du ser i bakgrunnen på bildet under). Bannere får man kjøpt fra blant annet Vistaprint. De har forresten mye annet snedig også.

Dessverre varte ikke boklanseringa for evig, og jeg måtte finne nye måter å reklamere for boka mi på.
Jeg spurte mange butikker, kjøpesentre og messer om å få en liten plass for å selge boka mi fra. Jeg tror ikke noen sa nei. Det var utrolig spennende, gøy og lærerikt. Mange åpnet seg opp for meg og prata om noen de kjente som var psykisk syke, og noen var syk selv. Når noen kjøpte en bok, hadde jeg ofte med en liten gave de kunne få med om de ville.

For å ta salget til neste steg, fikk jeg lov å selge bøkene mine på Ark Bokhandel. Å se boka si blant andre bøker, var stort. (Selv om den var langt nede på hylla) haha.

 

Bloggen min tar en ny form

Jeg har siden jeg ble syk, ment at åpenhet er viktig. Men de siste månedene, har jeg vel gått noen runder med meg selv om at jeg ikke trenger å fortelle alt til alle.
Jeg har gitt ut bok om hvordan det er å leve med psykisk sykdom, blogga, skrevet dikt, holdt foredrag og mer til. Jeg har innsett at det IKKE nødvendigvis har gjort meg friskere. Derimot, tror jeg, for min del, at jeg heller vi være mer åpen om mine ressurser, enn mine begrensninger og utfordringer i hverdagen.
Av den grunn har jeg valgt å slette omtrent alt innhold på bloggen og endret innholdet til noe positivt og forhåpentligvis til inspirasjon for noen.
Jeg er faktisk mer enn bare sykdom og lidelse. Jeg har fått høre at jeg har en kreativ skalle og er ressurssterk. Disse ordene har jeg valgt å brenne fast i minnet mitt, og fokusere på det fremover.
Bloggen vil hovedsakelig inneholde turene jeg drar på og i den nye kategorien «Ville Ideer» vil jeg dele tips og ideer til hvordan man kan arrangere kreative arrangementer.
Å arrangere og planlegge events gjør meg skikkelig glad. Det å utfolde meg kreativt og gruble på hva jeg kan finne på for å overraske og glede andre, er noe jeg elsker. Å holde på med dette, vil naturligvis føre til at destruktive tanker får mindre plass, enn om jeg bare skulle ha skrevet om psykiske lidelser.
Hvis du skal arrangere bursdag, bryllup, baby shower, Gender Reveal Party, skilsmisseparty, julaften eller Halloween, så kan det hende du finner noe interessant på bloggen min.
Ellers skal jeg også dele gavetips til ulike anledninger, forslag til hva Rampenissen kan finne på, påskeaktiviteter og ikke minst hvordan stelle i stand et party med lavt budsjett. + mye mer.
Hvis du har arrangert noe selv og bakt kake, pynta eller hatt underholdning osv. og vil ha bildene og ideene dine på bloggen min, så bare send meg en melding 😊 Du vil selvsagt bli kreditert.

Gaven jeg ga til jordmødrene

Jeg er så utrolig fornøyd med den private ultralydklinikken jeg har vært på. Det er en lang og sårbar historie bak hvorfor jeg valgte privat ultralyd, og hvorfor det gledet hjertet mitt å kunne gi noe til jordmødrene som driver klinikken.

Jeg dekorerte en fin pappeske og fylte den med energibarer, pepsi max-bokser, kjekspakker, sjokoladekuler, kaffe, lakriskuler og koppen som er avbildet under her. I flere år har jeg benyttet meg av “Hobbykroken Lunt & Lett” som holder til i Levanger. Hun som driver den, er svært effektiv, dyktig og seriøs. Hun lager alt fra kopper, tekstiler, etiketter osv med ønsket tekst/bilde på produktet.
Du kan søke opp bedriften hennes på Facebook om du vil se mer av hva hun kan tilby.

 

Jordmorkopp laget av “Hobbykroken Lunt & Lett”

Ideer til bursdagsfeiring

Å fylle år er et privilegium hvert eneste år, runddag eller ei….mener nå jeg.
På grunn av lidelsen min, trodde jeg ikke jeg kom til å fylle 30 år. Men da 30-årsdagen min kom, har jeg hvert år feiret med brask og bram.

Jeg leier lokale og DJ, overdriver litt med pynting, har underholdning og gjør en skikkelig innsats for at alle skal trives og ikke glemme festen så fort.
I tillegg lager jeg quiz, om hver gjest, og litt flere spørsmål om bursdagsbarnet, altså meg. hehe

For å få et variert matbord og litt for å spare penger, pleier jeg å spørre gjestene om de er åpne for en kurvfest. Det har aldri vært noe problem, og noen tar med seg både kake og mat.

Bursdagsfestene har alltid vært vellykket og jeg har fått fine tilbakemeldinger. Noe som betyr mye og gjør alt verdt det.

Flere bilder kommer etter hvert, så følg med =) 

Barnebordet ble dekorert med ballonger som skulle forestille gigantiske kjærligheter 🙂

 

 

Is hører hjemme på en bursdag vel? 🙂
Inspirert av Trollmannen fra OZ; brukte to timer på å lage en sti fra inngangen til barnebordet.
Et tips: IKKE ha konfettikanon, for det er nesten umulig å fjerne fra klissete gulv. Men var jo egentlig verdt det og da 😉
Mamma kjøpte kake til selskapet… <3
En ide til din bursdag kanskje? 🙂
Mye godt på dessertbordet
Jeg synes det er viktig og riktig å inkludere barna i selskapet…så her har jeg laget et eget “Candy Land” med masse utvalg av godteri
Ballongslipp
“ballonger på pinne”
“Ballongsti” fra veien og opp til festlokalet
Enda mer snadder 🙂
Et godt utvalg av godteri, mange brukte det på isen sin.
En del av “Candy Land”
Ballongstien sett ovenfra
En eske med kjærligheter ble populært
Flere bilder av “Candy Land”
Masse sjokolade, det gikk unna
Datteren min Adele, hjalp til med forberedelsene <3

Noen ord til de som har det tungt

Når alt bare føles som mørke tunge skyer
og regnet plasker ned på deg
ja, da er det lett å ville snu ryggen til selve livet
Når du prøver å løpe vekk fra den tikkende bomba
men innser den er lenket fast til foten din
ja, da er det lett å føle seg like fortapt som en snømann i helvete
Når alle sier verden egentlig er fargerik
men alt du ser er formørkelse
ja, da er det lett å føle seg fargeblind
Nå du ser grava strekker ut en hjelpende hånd
og du føler deg velkommen et sted
ja, da er det lett å la seg lokke
Når smerten er tyngre enn du kan bære
men får høre «Smerte er et bevis på at du lever»
Ja, da er det sannelig lett å føle seg i live
Når du har mistet håpet
men mange vil bære håpet for deg en stund
ja, da blir det kanskje lettere å ville snu seg tilbake til livet
Never give up!
Foto: Linda Tetlimo